Karadağ'da İş İmkanları

Published In: Montenegro Hits: 595

Karadağ, Türk vatandaşlarının en kolay yerleşebileceği ülkelerden biridir. Ülke, ekonomik ve sosyal hayat açısından birçok fırsat sunmasının yanında doğal ortamın mükemmelliği ile de çok cazip imkânlar sağlayacaktır.

İklimi, coğrafi şartları ve insan tipolojisi konusunda Türkiye ile benzerlik gösteren Karadağ, iş imkanları konusunda çeşitli avantajlar sağlamaktadır. Ülkede turizm gelirleri büyük bir önemi sahiptir. Bunun yanında yeni yeni gelişmeye başlayan ekonomi ve bakir iş sektörleri büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatlardan faydalanarak Karadağ’a yerleşmiş çok sayıda Türk vatandaşı mevcuttur.   Karadağ da asgari ücret 250 Euro. Normal şartlarda ortalama ücret ise 400 Euro civarında seyretmektedir.Aylık 400 Euro maaş ile insanlar günde 8 saat çalışarak geçimlerini rahatlıkla sağladıkları için Karadağ insanı ticarete atılmıyor. Boş zamanlarda da birlikte vakit geçilen alanlar büyük revaç görüyor. Bu nedenle ülkede ticaretin her çeşidi sizlere büyük fırsatlar sunacaktır. Ancak ne iş yapacağınız, nerede iş yapacağınıza göre değişmektedir.

Ülkede sezonluk olan şehir sayısı oldukça fazla. Örneğin; Budva, Tivat, Bar gibi şehirlerde sadece 5 aylık bir sezonda iş yapabilirsiniz. Başkent Podgorica ve Niksic’te ise yıl boyu iş yapabilmek mümkün. Bu iki şehir Karadağ’ın yerleşik nüfusu en kalabalık olan iki şehridir.

Tags: