Neden Karadağ ?

Published In: Montenegro Hits: 930

2021 yılında Avrupa Birliği’ne girecek olan Karadağ’da bu tarihten sonra bütün AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilme, şirket kurarak oturma ve çalışma izni alabilme imkânı doğacaktır.

KARADAĞ’IN AVANTAJLARI

2021 yılında Avrupa Birliği’ne girecek olan Karadağ’da bu tarihten sonra bütün AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilme, şirket kurarak oturma ve çalışma izni alabilme imkânı doğacaktır.
Karadağ’da 1 Euro sermayeli şirket kurarak 21 günde hem oturma hem de çalışma iznine çok hızlı bir şekilde sahip olunabiliyor. Böylece bütün dünyaya fatura kesme imkânına kavuşabilirsiniz.
Karadağ’da bir gayrimenkul satın alarak sadece 21 günde oturma iznine sahip olunabiliyor.
Karadağ ile İstanbul arası uzaklık sadece 1,5 saattir.
Balkan ülkelerinin göbeğinde olması nedeniyle bütün ülkelerle ulaşım sadece birkaç saat sürmektedir. Bu da lojistik bakımından büyük avantaj sağlamaktadır.
Ülkede dünyanın en güvenli para birimi olarak kabul edilen Euro kullanılmaktadır. Bu da ticarette çeşitli kolaylıklar sağlamaktadır.
Ülke ekonomisi her geçen gün daha da gelişmektedir. AB’ye üyeliğiyle bu ülkede oturum izni ve vatandaşlık almış olanlar AB üyesi ülke vatandaşların sahip oldukları ayrıcalıklara da sahip olmuş olacaktır. Bununla birlikte ticari imkânlar da artacaktır.
Ülkede Türklere herhangi bir vize uygulanmamaktadır.
Oturma ve çalışma izni sayesinde eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuklarınız da bu haktan yararlanabilecektir.
Karadağ’a Global Yatırım, Gintaş Yatırım Holding, Doğuş Grubu, Net Holding, Acıbadem Hastaneler Grubu gibi çok sayıda Türk firması ciddi yatırımlar yapmıştır.
Karadağ’da KDV oranı yüzde 21 olup, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi yüzde 9'dur.
Genel olarak herkesin ortak paydası yakın gelecekte AB üyesi olacak bu ülkede şimdiden oturum izni ve vatandaşlık alıp, akabinde AB üye ülkelerinin sahip oldukları ayrıcalıklara sahip olmak. Üye olmamalarına rağmen Karadağ vatandaşlarının AB üye ülkelerine serbest geçiş hakkı bulunmaktadır.

Tags: